31 Temmuz 2007 Salı

İnozitol - Kolin

İnozitol İnsan dokularında yaygın olarak bulunur. Doğada ve besinlerde çok yaygın bulunur.

İnozitol - Kolin Vitaminleri damar sertleşmelerine ve damarlarda kolestrolün yerleşmesine engel teşkil edebilir. Ispanak, Greyfurt, Çimlendirilmiş Buğday, Lahana, Patates, Karpuz-Kavun, portakal, soğan başlıca kaynaklarıdır.

Kolin karaciğeri yağlanmaktan koruyan faktör diye bilinir. Kolin eksikliğini genel protein eksikliğinden ayırmak hemen hemen olanaksız olduğundan insanda eksikliği güç tanımlanmaktadır. Karaciğer yağlanmalarında kolinin faydalı olduğu kanıtlanmış değildir. Yumurta sarısı, sakatat, et, tahıl ve soya fasulyesinde kolin bolca bulunur.

Hiç yorum yok: